Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

18 maj 10:57, Hemfridsbrott, Enköping

En man tar sig in i en annan persons bostad via ett fönster.

En man och kvinna i 25-årsåldern ringer polisen efter att en för dem främmande person plötsligt tagit sig in i deras hus i Enköping via ett öppet fönster.
Mannen som olovandes tagit sig in genom fönstret är även han i 25-årsåldern och finns kvar på platsen när polis kommer dit. Mannen frihetsberövas och blir medtagen för kroppsbesiktning då han verkar vara narkotikapåverkad. Polisens snabbtester ger utslag på olika slags narkotika och en mindre mängd misstänkt narkotika hittas på mannen - anmälningar skrivs om ringa narkotikabrott och hemfridsbrott.

Även i det aktuella huset görs olika fynd vilket leder till att de båda inringarna – mannen och kvinnan som var på platsen från början – blir misstänkta för brott. Mannen för ringa narkotikabrott och kvinnan för brott mot vapenlagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.