19 maj 07:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.37 phar hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits men en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

02.20 SOS-larm till polisen om sjukdomsfall i stadsdelen Norrängen i Jönköping. En ambulans hade åkt till platsen och träffat på en patient som var utåtagerande och våldsam varför polsen tillkallades. Polisen biträdde ambulanspersonalen så att transporten till sjukhus kunde genomföras tryggt och säkert. Det finns ingen misstanke om brott.

02.56 samtal till polisen om att en inringare hört glaskrossning i Mullsjö. Polisen bad en väktare att kontrollera platsen och då upptäcktes att ett mindre företag hade fått en glasruta i en dörr krossad av en inkastad sten. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning har genomförts. Det som verkar saknas inledningsvis är några hundra kronor i kontanter.

04.22 polisen kallades till en annan plats i Mullsjö efter att vaktbolag fått larm om inbortt. Väktare hade upptäckt ett uppbrutet fönster. Polisen åkte till platsen och sökte efter misstänkta men ingen har kunnat gripas. En utredning om stöld genom inbrott har påbörjats och en brottsplatsundersökning har genomförts.

04.34 polisen larmades till en trafikolycka på Samsetgatan i Axamo där en krockad bil med varningsplinkers hade iakttagits av en inringare som inte stannat på platsen. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en bilist hade väjt för rådjur och därefter kört in i ett vägräcke utan att ha skadats. Det finns ingen misstanke om brott. Bärgare tog hand om bilen.

Totalt har sju viltolyckor, alla med rådjur och utan personskador inträffat i länet från midnatt fram till klockan 06.

Det finns inga andra brott eller allvarligare händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.