19 maj 07:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.23 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.55 polisen kallades till Nygatan i Linköping med anledning av att en person uppträdde märkligt. Polisen kom till platsen och träffade på en man somverkade drogpåverkad. Det var en man i 30-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör angående ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Efter provtagningen fick mannen vistas i en tillnyktringsarrest resten av natten.

05.12 en polispatrull påbörjade en hastighetskontroll på länsväg 757 i Vårdsberg, Linköping. Efter ca en timmas kontroll hade 9 bilister bötfällts för hastighetsöverträdelse. En av bilförarna, en man i 35-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik i samband med att han skulle stoppas vid kontrollen. Han var då nära att köra på en av poliserna. Mannens körkort omhändertogs på platsen och kommer att sändas till Transportstyrelsen för handläggning och beslut.

Det finns inga ytterligare brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.