19 maj 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.03 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits men en har omhändertagits.

03.15 polisen fick samtal från vaktbolag som upptäckt inbrott i en butik i Solberga/Malmby, Strängnäs. Polisen åkte till platsen och det visade sig att någon kört sönder ett par dörrar med en hjullastare. Polisen har påbörjat en utredning om grov stöld genom inbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel. En brottsplatsundersökning är genomförd på brottsplatsen, förutom på hjullastaren som står avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i Malmby under natten eller om bilar som har färdats i hög hastighet i östra delen av Sörmland. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformulär på polisen.se

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.