19 maj 07:02, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med relativt låg arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:11 Olaga hot, Älvsbyn
Samtal inkommer från en man i Älvsbyn kommun som uppger att han blivit hotad av en man per telefon. Mannen som ringde ska senare varit vid inringarens adress, men lämnat platsen. Polis anträffar mannen som ringt i hans bostad. Han grips, misstänkt för olaga hot, förhörs och släpps därefter. 

00:41 Brand, Kalix
Polis kallas till en adress söder om Töre med anledning av brand i byggnad. Det ska vara ett uthus som tillhör ett fritidshus. Polis dokumenterar på plats och en anmälan ska upprättas.

05:59 Trafikbrott, Boden
På länsväg 605 vid Norra Svartbyn utfärdas en ordningsbot (böter) med anledning av att en personbil med körförbud körs.

En viltolycka på länsväg 805 vid Vajkijaur, Jokkmokk kommun, har anmälts till polisen. Den inträffade vid klockan 22.30. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.