Uppdaterad 19 maj 08:36

19 maj 07:02, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler till kvällen kommer Peter Adlerssson.

21:03 Grov mordbrand, Gullspång.
Polisen larmas till Finellsväg i Gullspång med anledning av en misshandel. Enligt uppgifter till polisen pågick en misshandel/slagsmål mellan två personer, en person ska ha slagit en annan person med en planka. När polispatrullen kom dit så var inte de två kombattanterna kvar på platsen. Polispatrullen gick upp till en lägenhet i huset som en av de båda ska bo i. När polispatrullen närmade sig ytterdörren uppfattade de att det att brann i lägenheten.

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen branden släcktes. Beslut togs om att gripa de två män som bråkat tidigare misstänkta för grov mordbrand. En man i 19-årsåldern och en man i 20-årsåldern som var de som bråkat greps en stund senare av polisen misstänkta för grov mordbrand.
Polisen har spärrat av platsen i väntan på en teknisk undersökning.  

22:37 Anträffat stulet fordon, Komettorget, Göteborg.

En polispatrull anträffar en misstänkt stulen motorcykel av scootertyp. På plats under arbetet samlas en hel del människor runt patrullen som har dålig attityd och är verbalt konfrontativa mot polispatrullen. Motorcykeln tas i beslag.   

23:19 Rån, Fjällvägen, Uddvalla.
En man blev rånad i sitt hem på Fjällvägen i Uddevalla. 4-5 män bröt sig in i hans bostad med hjälp av en kofot, målsägaren gömde sig på toaletten. Gärningsmännen slog sönder tv i bostaden och  hotade målsägaren att betala en påstod skuld. Polis kom till platsen höll förhör och upprättade en anmälan om rån.
   
03:00 Olaga intrång, Karlstorpsvägen, Trollhättan.
Larm inkom till polisen från väktare att obehöriga var inne på Peabs byggarbetsplats på Karltorpsvägen.
Polispatruller åkte till platsen och efter en stunds sökande fångades en kvinna i 35-årsålder in. Kvinnan säkrades och förhördes som misstänkt för olaga intrång.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.