Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 19 maj 19:43

19 maj 18:24, Övrigt, Malmö

Ej tillståndsgiven demonstration, centrum.

Vid 18-tiden samlades uppskattningsvis 150 personer på Möllevångstorget för en demonstration med politiskt budskap. Sammankomsten är ej tillståndsgiven. Demonstrationen bedöms bryta mot både ordningslagen och pandemilagen och beslut om att upplösa den har tagits av vakthavande befäl.

Uppdatering: Sammankomsten har skingrats. Anmälan om brott mot ordningslagen samt brott mot pandemilagen kommer att upprättas. Det kommer även att upprättas en anmälan om hets mot folkgrupp, detta med anledning av uttalanden som gjorts av personer i folksamlingen.

Uppdatering 19.19: Ett 50-tal personer har samlats på nytt, denna gång vid Triangeln. Ett beslut om att upplösa även denna sammankomst har tagits. Beslutet togs av vakthavande befäl klockan 19.20.

Uppdatering 19.42: En anmälan om brott mot ordningslagen upprättas även avseende den senare demonstrationen. Sammankomsten har nu skingrats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.