Uppdaterad 19 maj 22:04

19 maj 19:25, Skottlossning, misstänkt, Linköping

Larm om misstänkt skottlossning i Berga.

18:45 Polisen fick samtal om att inringare hade hört höga smällar i Berga. Dessa smällar kunde uppfattas som misstänkt skottlossning.

Flera polispatruller beordrades till Berga för att utreda händelsen och för att få en klarare bild av vad som hade inträffat.

En person har förts till sjukhus med ambulans.

Brottplatsen har spärrats av. Flera polispatruller är på plats och arbetar med ärendet.

Utredningen är i ett känsligt läge och fler kommentarer kommer lämnas när det finns mer information att lämna.

Uppdatering 21:02

Ärendet är i ett känsligt läge och utredningen pågår för fullt. I nuläget kan inga fler kommentarer lämnas.

Flera polispatruller är kvar på platsen och arbetar.

Polispatrullerna på plats har hållit flera förhör och fler förhör kommer att genomföras. Polisen i Linköping kommer att ha hög synlighet ikväll, under natten och den närmaste tiden i området.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Berga under onsdagskvällen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Uppdatering 21:26

Ann-Christine Rehnström, chef för lokalpolisområde Linköping, kommer att finnas tillgänglig för media i morgon torsdag från klockan 09.00. Hon kommer att kunna genomföra intervjuer både på plats och via telefon.

Hon svarar då i första hand på frågor om hur polisen i Linköping påverkas av dagens händelse, hur arbetet i Berga ser ut och på vilket sätt lokalpolisområdet samverkar gällande en långsiktig trygghetsskapande och brottsförebyggande plan.

Intervjuförfrågningar mejlas till tommy.thorngren@polisen.se.

Uppdatering 22:04

Personen som fördes till sjukhus har avlidit. En förundersökning gällande mord har inletts. Anhöriga är underrättade.

Polisen har vidtagit, och vidtar, flera sedvanliga utredningsåtgärder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.