Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

02 maj 08:19, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.02 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, två har omhändertagits och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02.16 en polispatrull träffade på en minderårig pojke i stadsdelen Nävertorp i Katrineholm. Polispatrullen bedömde att pojken var drogpåverkad och han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav och fick följa med för proivtagning och förhör. En mindre mängd misstänkt narkotika togs i beslag för analys. Efter detta blev det hemtransport till vårdnadshavaren.

032.37 samtal kom till polisen om att en man skulle ha misshandlat en kvinna i 30-årsåldern i eller vid en bostad i Tystberga i Nyköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel. Polisen sökte efter den misstänkte och anträffade honom i ett närbeläget skogsparti där han kunde gripas för misshandel. Polisen har hållit förhör med den drabbade kvinnan och vittnen men den misstänkt är i skrivande stund inte förhör på grund av att han ska nyktra till först. Mannen är i 40-årsåldern.

03.26 polisen fick samtal om att det hade upptäckts ett inbrott i ett bostadshus i Mariefred. Polisen åkte till platsen och det visade sig stämma, varför polisen påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Polisen har också genomfört en brottsplatsundersökning. Det som hittills saknas från huset är hemelektronik. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

05.45 polisen kallades till stadsdelen Årby i Eskilstuna där väktare hade upptäckt ett inbrott i en förskola. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning har genomförts och polisen har också spanat i omgivningarna och spårat med hund. Ingen har dock frihetsberövats.

05.23 polisen fick samtal om att reklamskyltar hade slagits sönder på Sveaplan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och spanade efter misstänkta. Tre misstänkta personer som stämde på ett angivet signalement anträffades på Vasavägen. Det var tre tonåringar, två pojkar och en flicka som blev misstänkta för skadegörelse. Pojkarna blev även misstänkta för ringa narkotikabrott och fick genomgå en provtagning varefter alla tre överlämnades till vårdnadshavare. 

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.