För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

02 maj 08:21, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

08.02 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, endast en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.31 SOS-larm till polisen om brand i byggnad i Aneby. Enligt uppgifter från SOS ska en person har ringt till SOS och sagt att det brinner i bostadshuset. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. Framme på platsen visade det sig stämma att det brunnit i ett sovrum. Polisen spårade från huset till en person som kan misstänkas ha anlagt branden i huset. Det är en kvinna i 20-årsåldern och hon greps i närheten av bostadshuset misstänkt för mordbrand. Föremål har tagits i beslag för spårsäkring. Det är oklart hur stora skadorna har blivit men branden har bedömts ha haft spridningsrisk i huset. Den misstänkta kvinnan blev anhållen av åklagare efter att hon förhörts.

02.33 SOS-larm till polisen om brand utomhus. Polisen åkte till Jönköpingsvägen i Habo och det visade sig att det var en bil som brann i närheten av resecentrum. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand utan misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.