Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

02 maj 11:49, Rattfylleri, Göteborg

Förare av en personbil omhändertagen i samband med ett rattfylleri. Föraren körde av vägen och över en gångbana. Inga uppgifter om skador.

Vi fick strax innan lunch in ett flertal samtal om att två påverkade personer vid en bil i Landvetter centrum. De två kliver in i bilen och kör iväg i riktning mot Göteborg. De kör på riksväg 40 och fortsätter i hög hastighet förbi Mölnlyckeavfarten. Ett flertal patruller larmas ut, även polishelikoptern deltar. Ekipaget passerar en av patrullerna och kör sedan vidare i riktning mot Mölndal. Vid Kallebäcksmotet kör de över en gångbana och kraschar slutligen bland några flaggstänger. En familj ska ha befunnit sig på gångbanan, men klarat sig utan utan skador enligt uppgift.

Föraren och passageraren, män i 45-årsåldern, kontrolleras på plats. Inga uppgifter om personskador. Föraren är medtagen för kontroll misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt grov vårdslöshet i trafik. Passageraren är också medtagen för kontroll och misstänkt för narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.