Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

20 maj 07:15, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Två har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:29 Polis larmades till en adress i Värnamo med anledning av bråk och skrik från en bostad. Väl på plats greps en man i 35-årsåldern, misstänkt för ringa misshandel i relation och olaga hot. Mannen har under natten anhållits av åklagare och han är på sannolika skäl misstänkt. Målsägare, en kvinna i 30-årsåldern, ska inte ha behövt vård av ambulans.

22:41 Polis och väktare beordrades till Vasavägen i Jönköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats på ett företag. När polis anlänt till platsen visade det sig att en fönsterruta krossats men det är oklart om något stulits. En brottsplatsundersökning har genomförts och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

00:42 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Hasselvägen i Jönköping med anledning av en brand. Väl på plats visade det sig att en lastbil brunnit kraftigt. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen och polisen kommer skriva en anmälan om brand utan misstanke om brott.

01:27 SOS-larm om brand vid en parkering i Vaggeryd. När polis anlänt visade det sig att en stillastående bil brunnit. Räddningstjänsten släckte branden och ingen person skadades. Det finns i nuläget ingen misstänkt och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas.

04:58 Polis beordrades till Kungsgatan i Jönköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats vid en butikskedja. Vid 05:01 var polisen på plats och grep då en person. Mannen i 45-årsåldern är i nuläget misstänkt för stöld.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.