Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

20 maj 07:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:52 Polis larmades till riksväg 23 utanför Rimforsa, Kinda, med anledning av att allmänhet sett en bilist som kört vårdslöst. Bilisten ska ha vinglat mycket, pendlat kraftigt i hastighet och gjort omkörningar på insidan av fordon. Vid Slaka fick polisen stopp på aktuellt fordon och föraren, en man i 35-årsåldern, är i nuläget misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning.

02:16 Polis larmades till Linnégatan i Norrköping med anledning av ett inbrott på en salong. Väl på plats visade det sig att tjuven/tjuvarna krossat en ruta, gått in och tagit gods i form av en dator och sedan försvunnit. I nuläget finns ingen misstänkt. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

05:34 Polis larmades till Torvingegatan i Linköping med anledning av att ett företag haft inbrott under natten. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in på inhägnat område och stulit bildelar från två lastbilar. En brottsplatsundersökning kommer genomföras och en anmälan om stöld genom inbrott kommer upprättas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.