20 maj 07:22, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:43 Sedlighetsbrott, Gällivare
Polis noterar ett avvikande beteende hos en man vid en adress i Gällivare. Mannen gick in på adressen och när han en kortare tid därefter kom ut kontrolleras han av polis. Mannen misstänks för köp av sexuell tjänst av en kvinna. Polisen erbjuder kvinnan stöd i form av hjälp med kontakt med socialtjänsten. Mannen förhörs och en anmälan gällande köp av sexuell tjänst upprättas.

00:13 Försök till inbrott, Luleå
Polis beordras till Kronanområdet i Luleå med anledning av ett pågående inbrott i ett garage. Tre personer, två män och en kvinna, anträffas i närheten. Förhör hålls  och anmälan upprättas gällande försök till stöld genom inbrott.

05:56 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Luleå. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri upprättas.

Fyra viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.