Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 20 maj 20:16

20 maj 13:12, Trafikolycka, personskada, Vara

Kollision mellan lastbil och personbil på E20 i höjd med trafikplats Vara.

Olyckan har inträffat i södergående riktning och enligt SOS är det stor trafikpåverkan på platsen. Enligt SOS rör det sig om en sidokrock och att personer kan vara skadade. Skadeläget är dock okänt i nuläget. Polisen är ännu inte på plats.

Kl 13.44: Polis på plats. Fyra personer har avförts till sjukhus, oklar skadebild.  

Kl 14.59: Bärgningen pågår fortfarande på platsen och ytterligare troligen ca 30 minuter. Inte så mycket trafik på platsen, ett körfält öppet.

Kl 15.30: Bärgningen är fortfarande inte genomförd. Bärgningen fördröjd, behov av sk tungbärgare till lastbilen.Oklart när arbetet kan genomföras.

Förundersökning inledd med rubricering vårdslöshet i trafik. Utredningsåtgärder pågår. Båda fordonen i beslag.

Kl 20.15 Uppdatering:
En av passagerarna i personbilen avled i samband med olyckan. Den avlidna var en kvinna i 80-årsåldern hemmahörande i Vårgårda. Föraren av personbilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Utredningen fortsätter och polisen kan för närvarande inte utesluta att fler rubriceringar kan tillkomma i samband med utredningsarbetet.

Anhöriga har nu underrättats.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.