Uppdaterad 20 maj 19:22

20 maj 15:37, Rån, försök, Stockholm

På Södermalm är tre personer gripna misstänkta för brott. En av de gripna är brottsoffer i en utredning angående försökt till rån.

Polisen har inlett förundersökning angående grov misshandel samt försök till rån. Enligt initiala uppgifter har brotten skett inom- eller utomhus på Högbergsgatan.

Han som utsattes för rånförsök är förd med ambulans till sjukhus. Polisen är med till sjukhuset då han är gripen misstänkt för grov misshandel.

De andra två, en man och en kvinna, är gripna för försök till rån.

Uppdatering klockan 19:14
Ordningsvakter uppmärksammade att  gärningspersonen skadade brottsoffret med ett föremål,detta skedde utomhus på Högbergsgatan. Ordningsvakterna stoppade misshandeln och grep den man som är misstänkt för grov misshandel.

När polisen kom till platsen övertog de gripandet och började arbeta med att ta reda på vad som hänt. Polisen påbörjade vården av brottsoffret i väntan på att ambulans kom till platsen. Brottsoffret fördes till sjukhus med ambulans. Det brottsoffret blev senare gripen då polisen misstänker att han tillsammans med en tredje person utsatt en person för rånförsök. Brottsoffret i utredningen kring försök till rån är gärningsperson i utredningen kring grov misshandel. Den tredje personen som är misstänkt för försök till rån är gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.