Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

20 maj 17:13, Rån, Katrineholm

Man gripen för rån mot kiosk.

14.21 Polisen fick samtal om att det hade skett ett rån mot en kiosk på Fredsgatan i Katrineholm. En man skulle ha hotat med ett tillhygge och sprungit från platsen efter att ha fått med sig en mindre summa kontanter. En person i personalen drabbades av en mindre sårskada på handen i samband med detta. Flera polispatruller skickades till platsen.

Vittnen hade sett mannen springa in i en fastighet i närheten. Polisen fattade beslut om husrannsakan mot en av lägenheterna i huset.

15.06 Polisen var inne i lägenheten. Där fanns en man som stämde in på det signalement som polisen hade fått från vittnen. Han greps, misstänkt för rån. Mannen är i 25-årsåldern. I bostaden fanns även en del kontanter och ett vasst föremål som kan vara brottsverktyget, som togs i beslag.

I lägenheten fanns ytterligare en man i samma ålder. Han blev misstänkt för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han togs med för provtagning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.