21 maj 07:22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:07 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Hamngatan i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri och brott mot knivlagen mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

23:33 Polis och väktare larmades till en byggarbetsplats på Gudmunsgatan i Linköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. När polis anlänt till platsen visade det sig att tjuven/tjuvarna tagit sig in genom ett stängsel, brutit upp en container och tillgripit flertalet verktyg till ett okänt värde. Polisen har letat efter misstänkta men i nuläget har ingen frihetsberövats. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

02:54 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Fridtunagatan i Linköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 55-årsåldern fick följa med polisen och provtagning och förhör. Hans körkort och nycklar omhändertogs också.  

Utöver detta har polisen haft nio ärenden om viltolycka utan personskada med rådjur eller dovhjort inblandad, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.