21 maj 07:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:13 SOS-larm om en brand vid en parkering på Skogsvaktarvägen i Eskilstuna. Väl på plats visade det sig att ett däck brunnit. Räddningstjänsten har släckt branden och polisen kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

00:42 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Bagaregatan i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren, en man i 20-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk.

Utöver detta har polisen haft fem ärenden om viltolycka utan personskada där rådjur eller hjort varit inblandad, trafikbrott, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.