21 maj 07:51, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. 

Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:20 Trafikbrott, Luleå: Bilförare på Bodenvägen i Innerstaden kör mot rött ljus. Föraren får en ordningsbot och sitt körkort omhändertaget.

00:33 Drograttfylleri, Boden: Vid stopp och kontroll av en personbil i Heden misstänks föraren vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning.

En anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott (bruk) och narkotikabrott (innehav) upprättas och körkortet omhändertas. Även två passagerare misstänks för narkotikabrott.

00:53 Trafikbrott, Luleå: Bilförare i Innerstaden får ordningsbot då bilen har körförbud.

03:26 Motorfordon, stöld, Haparanda: Polispatrull beordras till en adress utanför Haparanda med anledning av att okänd gärningsperson uppges ha stulit en bil från platsen. Det är oklart när det ska ha hänt. Bilen har anträffats med skador på en annan plats i Haparanda. En anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

05:21 Trafikkontroll, Luleå: Samtliga som kontrolleras vid en trafikkontroll på Svartövägen, Örnäset, är utan anmärkning.

05:43 Trafikkontroll, Boden: Två förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse vid en trafikkontroll på Gamla Lulevägen, Södra Svartbyn.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.