Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 23 maj 01:17

22 maj 23:08, Brand, Linköping

Larm om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i området Skäggetorp, Linköping.

Presstalesperson Dennis Johansson Strömberg är nu i tjänst med anledning av branden i Skäggetorp, Linköping.

Dennis Johansson Strömberg kommer att sätta sig in i ärendet och därefter kommer denna text att uppdateras fortlöpande.

Händelsen:

21:18 Ett SOS-larm inkommer till polisen om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i området Skäggetorp i Linköping. Flera polispatruller involverades i ärendet och beordrades till platsen.

21:24 Poliserna på plats har spärrat av för att underlätta räddningstjänstens arbete.

21:35 I samband med branden har två poliser fått i sig brandrök, de har tagit sig till sjukhus på egen hand för kontroll. Initialt bedömdes deras skador som lindriga.

23:29 I nuläget finns det ingen naturlig förklaring till branden. Polisen håller på att utreda orsaken till branden. Många polispatruller är på plats och arbetar med ärendet.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts, men som alltid är brottsrubricering initial och kan ändras beroende på vad som framkommer i utredningen.

I samband med branden har en person avlidit. Personen är inte identifierad, därmed är anhöriga inte underrättade.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser gällande branden. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

23:38 Poliserna som åkte till sjukhuset för kontroll har lämnat sjukhuset. Polisens presstjänst har inga uppgifter kring deras eventuella skador.

00:12 Ytterligare en polispatrull ska åka till sjukhuset på egen hand för att kontrollera eventuella rökskador.

00:35 Ytterligare två poliser ska åka till sjukhuset på egen hand för att kontrollera eventuella rökskador.

00:46 Poliserna som åkte till sjukhuset klockan 00:12 har nu lämnat sjukhuset. Ingen av dessa poliser ska ha fått allvarliga skador.

01:15 Poliserna som åkte till sjukhuset klockan 00:35 har nu lämnat sjukhuset. Ingen av dessa poliser ska ha fått allvarliga skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.