23 maj 06:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 00.34 Skövde, grov misshandel
Polis och ambulans larmas till Stationsgatan där en man uppges blivit knivskadad. Den skadade ska finnas kvar på plats och ett flertal personer uppges ha försvunnit från platsen. Offret uppges både blivit slagen och sparkad samt möjligen fått en knivskada i ett ben, allt enligt vittnen. Det finns även uppgifter kring en bil som har lämnat brottsplatsen. Polis anländer och man finner en man med troliga knivskador i ett ben. Mannen är ca 30 år.

Platsen för brottet spärras av och polisen inleder förundersökning med rubricering grov misshandel. Den skadade avförs till sjukhus. Ett flertal personer kontrolleras men ingen grips. Den bil som försvann har ännu inte återfunnits. Det finns dock en hel del information kring händelsen och involverade personer att följa upp. Knivskadan är troligen inte livshotande.

Vittnesuppgifter/information kring händelsen kan lämnas till polisen på 114 14.

Kl 04.21 Göteborg, inbrottsstöld i guldsmedsaffär
Larmet löser ut till en guldsmedsaffär vid Västra Hamngatan. Via kameraövervakning så kan man se tre maskerade män som rör sig i butiken. Första larmet löser dock ut kl 04.18. Polis åker till butiken och man konstaterar att dörren på framsidan är uppbruten. Flera polispatruller söker i närområdet efter fordon/gärningsmännen. Förundersökning inleds med rubricering grov stöld genom inbrott. Hundpatrull söker spår på platsen och brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. Vad som kan ha tillgripits är ännu inte klarlagt. Ännu ingen gripen. Teknisk undersökning kommer troligen att genomföras under dagen. Värdet av det som tillgripits är ännu inte klarlagt.   

Vittnesuppgifter/information kring händelsen kan lämnas till polisen på 114 14.

Kl 06.04 Göteborg, rån/grov stöld
En man i 25-årsåldern ringer polisen och uppger att för ca 20 minuter sedan befunnit sig vid busshållplatsen vid Linnéplatsen. En man kommer fram och börjar "kramas" och i samband med detta så plockar den okända mannen av honom hans halsband. I uppgifter i övrigt kring händelsen. Polis åker till offret hemadress för att ta upp anmälan.  


 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.