Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

23 maj 07:39, Rån övrigt, Öckerö

Försök till stöld/rån av elcyklar på Hönö.

En man ringer polisen och uppger att han blivit utsatt för ett stöld alt. rånförsök. Anmälaren har troligen varit parkerad med husbil vid Östra Hamnen, Hönö Klåva gästhamn. Tolkningen är att på bilen har det funnits elcyklar. Anmälaren ser då två män som försöker ta dessa cyklar och rusar ut. Anmälaren lyckas stoppa stöldförsöket genom att hålla fast en av de två männen som försöker stjäla. Anmälaren blir då attackerad av gärningsman nr 2. Anmälaren slog i axel och huvud och en halskedja går av. Oklart om gärningsmannen fått med sig kedjan. Inga ytterligare uppgifter kring personskador.

Därefter försvinner de två gärningsmännen från platsen. Polis larmas. Anmälaren uppger vidare att han även under gårdagen haft besök av personer som försökt stjäla hans cyklar.

Polis åker ut med färjan, färjan genomsöks efter de två gärningsmännen. Ingen anträffad. Gärningsmännen eftersöks även på Hönö, ingen gripen.  

Anmälan upprättas om rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.