23 maj 07:59, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Två personer har omhändertagits på grund av berusning och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

01.19 Polisen fick samtal om att en person skulle köra bil berusad i Nässjö kommun. Fordonet lokaliserades till riksväg 30 och föraren kontrollerades. Föraren, en man i 45-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och medtogs för provtagning. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri och polisen har omhändertagit mannens körkort.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.