Uppdaterad 23 maj 08:20

23 maj 08:01, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Två personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

00.19 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en fastighet i området Marmorbyn, Vingåker. Branden var en fullt utvecklad brand. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand, eftersom  brandorsaken ska utredas, och platsen kommer att spärras av i väntan på en teknisk undersökning.

06.00 Polis larmades med anledning av en pågående misshandel utomhus i området Nyfors, Eskilstuna. Enligt larmet hade en man i 20-årsåldern misshandlats med slag och sparkar av flera andra personer. Polis åkte till platsen och både målsäganden och en misstänkt person påträffades. Den misstänkte, en man i 25-årsåldern, greps misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel. Målsägande togs omhand av ambulanspersonal.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.