Uppdaterad 23 maj 11:11

23 maj 09:28, Försvunnen person, Borås

En ung pojke upphittad på Sjöbo torg. Polisen söker anhöriga. Uppmaning även via facebook. Anhöriga till pojken har kontaktat polisen.

En ung pojke har hittats på Sjöbo torg, ensam utan föräldrar. Pojken beskrivs vara ca 4 år. Lättklädd och utan skor. Polisen har tagit hand om pojken med vet inte var han kommer i från/var han hör hemma. Pojken har möjligen Somaliskt ursprung och kan ha någon typ av handicap. Polisen har inte lyckats att tala med pojken.

Polisen har undersökt möjligheten att han kan komma från något närliggande boende eller "nattis" men inte fått träff. Pojken befinner sig just nu på polisstationen. Sociala myndigheter har kontaktats.  

Om någon har information om var pojken hör hemma/känner till anhöriga. Kontakta polisen i Borås eller ring in tips via 114 14. Information finns även på Boråspolisen Facebooksida.  

Kl 11.05, UPPDATERING:
Anhöriga har hittats! Kontakt med stationsbefälet i Borås som bekräftar att man fått kontakt med anhöriga som är på väg till polisen för att hämta pojken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.