Uppdaterad 28 maj 13:43

23 maj 11:25, Mord/dråp, Årjäng

Uppdatering människorov/försvunnen person.

Stillbild OKQ8.PNG

Ärendet har under söndagen omrubricerats till mord. Bakgrunden till detta är den tid som har förflutit sedan mannen försvann samt uppgifter i utredningen som tyder på att mannen befunnit sig i en hotfull situation vid tidpunkten för försvinnandet.

Två personer är häktade i ett annat ärende som rör brottsrubriceringen stöld. De är nu skäligen misstänkta för människorov.

Förundersökningen fortsätter med intensiv informationsinhämtning och leds av åklagare.

Ytterligare uppgifter i ärendet kan komma att lämnas under måndagen.

UPPDATERING 2021-05-28, Text Mats Öhman presstaleperson, Polisregion Bergslagen

Enligt utredningsledare Ola Gripö kan följande information i ärendet lämnas:

Under veckan har det verkställts flertalet husrannsakningar där vi beslagtagit gods/föremål som är av intresse för utredningen.

 I Årjäng med omnejd så har vi identifierat intressanta platser och områden där vi genomfört sök med hjälp av hundpatruller och räddningstjänst. Sökarbetet kommer fortsätta även nästa vecka.

 Igår, torsdag, frihetsberövades ytterligare en person misstänkt för inblandning i den inbrottsstöld där det redan sitter två häktade. Även denna person har delgivits misstanke om människorov och hörts om det.

Den sista iakttagelsen av Kevin är gjord via en övervakningsfilm där han har synts på OKQ8 i Årjäng ca 09:13 söndagen den 16 maj. Vi är fortsatt intresserade av allt som skett därifrån och framåt den söndagen och vi vill gärna komma i kontakt med personer som befann sig på macken samtidigt som honom.

Mer information i ärendet lämnas inte ut för närvarande.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.