23 maj 16:40, Uppdatering, Linköping

Uppdatering gällande branden på Sörgårdsgatan.

Klockan 21:18 på lördagskvällen kom larm från SOS om en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus på Sörgårdsgatan i Skäggetorp. Flera polispatruller beordrades till platsen. Ett område runt fastigheten spärrades av, initialt för att underlätta räddningstjänstens arbete.

I samband med branden har en person avlidit. Personen är inte identifierad, för detta krävs en rättsmedicinsk undersökning. En person saknas dock efter branden, dennes anhöriga har underrättats om händelsen.

Orsaken till branden kommer att utredas och en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Som alltid är brottsrubricering initial och kan ändras utifrån vad som framkommer i utredningen.

Det inträffade är en allvarlig händelse där en person har avlidit och polisen prioriterar utredningen. I nuläget finns ingenting som kopplar händelsen till tidigare händelser eller annan brottslighet.

I nuläget pågår flera utredningsåtgärder. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminaltekniks undersökning, en sådan kommer att ske så snart det är möjligt. Polisen arbetar även med att samla in information från personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen samt med att prata med grannar och omkringboende.

I samband med branden kan sex poliser ha fått i sig brandrök, samtliga tog sig på egen hand till sjukhus för kontroll. Ingen ska ha skadats allvarligt och har fått lämna sjukhuset.

Ett flertal personer har evakuerats med anledning av branden, de får hjälp av fastighetsbolaget samt kommunen.

Polisen är fortsatt intresserad av att få in tips och iakttagelser gällande branden, detsamma gäller foton och film som tagits i området och vid den aktuella tidpunkten. Tidpunkten för händelsen är sådan att personer kan ha gjort iakttagelser. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Ytterligare uppgifter gällande utredningen kommer inte att lämnas under söndagskvällen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.