24 maj 20:08, Åldringsbrott, Jönköping

Kvinna i 80-årsåldern lurad av bedragare.

15.47 Polisen fick samtal om ett bedrägeri i Bankeryd, Jönköping. En kvinna i 80-årsåldern hade blivit uppringd av en man som sade sig ringa från Telia. Mannen hade sagt att kvinnan hade betalat för mycket på sina räkningar och att hon skulle få tillbaka 600 kronor i seniorrabatt. För att få tillbaka pengarna behövde hon logga in på sin bankdosa.

Det visade sig strax efteråt att det var en bedragare som hade ringt och han hade lyckats lura kvinnan på cirka 25 000 kronor.

16.36 Polis på plats. Patrullen höll förhör och tog uppgifter för en anmälan om bedrägeri. Polisen har i nuläget ingen misstänkt och vill varna andra för att drabbas för liknande bedrägeriförsök.

Bedragare ändrar metoder och sätt att lura, oftast äldre, personer på pengar. De kan vara mycket övertygande och ibland även hotfulla. Polisen uppmanar alla att aldrig logga in på sin bankdosa, eller ge ut koder eller kontonummer på uppmaning från okända personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.