25 maj 03:04, Stöld/inbrott, Ockelbo

Allmänheten grep in under ett pågående inbrott.

Flera förbipasserande upptäcker ett pågående inbrott i en restaurang på Sjöbacksvägen i Ockelbo. Enligt en av anmälarna ska det vara mer än en gärningsperson och de ska som har tagit sig in genom att bryta upp en altandörr.

Det ska också stå en bil parkerad utanför den aktuella adressen. När gärningspersonerna ska lämna platsen har en av anmälarna tagit bilnycklarna och även parkerat sin egen för att hindra gärningspersonerna att köra därifrån.

Gärningspersonerna lämnar i stället till fots, men en av dem kan senare brottas ned och hållas fast av allmänheten i väntan på att en polispatrull kommer till platsen. Gärningspersonen, som är en man i 45-årsåldern, grips och anhålls senare efter beslut av åklagare. Den andra gärningspersonen är fortsatt på fri fot.

Polisen skriver en anmälan om stöld genom inbrott. En teknisk undersökning genomförs på brottsplatsen, polisen genomför också en husrannsakan av den misstänktes bil som blev kvar utanför brottsplatsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.