25 maj 06:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:28 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till trafikplats Hageby, Norrköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha kört in i en stolpe. Föraren, en man i 30-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för en kontroll. Han klagade på nacksmärta. Polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

00:36 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Dals gård i Söderköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en lada med spannmål brinna och byggnaden vara övertänd. Polispatrull på plats kommer skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och brandplatsen ska spärras av för en kriminalteknisk undersökning. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.