Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 25 maj 14:01

25 maj 08:25, Rån, Strängnäs

Företag utsatt för rån - tre gripna.

07:18 Polis larmades till ett företag i Malmby, Strängnäs, med anledning av ett rån. Maskerade gärningspersoner ska ha hotat målsägaren med ett tillhygge, fått med sig stöldgods och försvunnit därifrån i en bil.

07:20 Flera polispatruller, både från region öst och mitt, involverades i ärendet och började leta efter gärningspersonerna och den aktuella bilen.

08:02 På riksväg 55, i riktning mot centrala Enköping, fick polispatrull kontakt med en bil av intresse. Bilisten ville ej stanna och ett förföljande inleddes.

08:03 I de centrala delarna av Enköping stoppade polispatrull aktuell bil med hjälp av prejning. Personerna i bilen började då springa men patrull fångade snabbt in två personer. Båda greps. 

09:27 Brottsrubriceringen i nuläget är grovt rån och de två som gripits är män i 25-årsåldern.

09:40 Polisen har fortsatt leta efter ytterligare två gärningspersoner som sprang från den misstänkta bilen. En polishelikopter har också kopplats in i ärendet.

09:45 Polisen önskar allmänhetens hjälp. Har du sett någon person som verkar stressad, svettig och som vill hålla sig undan? Kontakta polisen via 112 om det är pågående eller 114 14 om du sett den personen tidigare idag. Utgångspunkt är Källgatan i Enköping vid 08-tiden i morse.  

09:55 Polispatrull har gripit en tredje gärningsperson. Mannen är i 20-årsåldern och hittades på en gångväg mellan Ullundavägen och riksväg 55 i Enköping.

10:20 Polishelikoptern har lämnat.

10:36 Polispatrull har tagit vissa föremål i beslag. Även hundpatrull har varit inkopplad.

10:43 Bilen som de misstänkta färdades i har bärgats från platsen.

11:01 Polispatruller har genomfört vittnesförhör. Det är fortsatt en misstänkt gärningsperson på fri fot.

11:06 Insatsen har avslutats. Polisen kommer fortsätta med allmän spaning och utredningsåtgärder.

12:19 Målsägande, en man i 45-årsåldern, ska ha skadats lindrigt efter slag i ansiktet och inte behövt vård av ambulans.

13.55 De tre gripna männen har anhållits, efter beslut av åklagare. Alla tre är på sannolika skäl misstänkta för grovt rån. Ärendet leds alltså numera av åklagare och eventuella frågor från media hänvisas dit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.