25 maj 14:39, Motorfordon, stöld, Tranås

Stulna bilar i Tranås.

Polisen har under morgon och förmiddag hanterat stöld av bil och släp i Tranås, samt en stulen utbrunnen bil.

05.29 En inringare såg en bil med släp köras snabbt och sedan stannat på Vasagatan i Tranås. Den eller de som satt i bilen hade övergivit den och lämnat platsen.

06.20 En utbrunnen bil hade hittats i ett dike på vägen mellan Duvebo och Gränna, Tranås kommun.

07.55 Polisen kontaktades om stöld av bil och släp från en fastighet på landet ett par mil väster om Tranås. Det var samma bil och släp som hade lämnats på Vasagatan. Bilen och släpet hade stulits någon gång från måndagskvällen till tidigt tisdag morgon.

10.46 Polisen kom till Vasagatan i Tranås och kunde konstatera att det var fordonen som hade stulits från fastigheten på landet. Det var olika ägare till fordonen. Polisen kontaktade ägarna och de kom och hämtade sina fordon.
Polisen har också kunnat konstatera att den utbrunna bilen är anmäld stulen.

Den stals under kvällen eller natten från Västra Järnvägsgatan i Tranås. Det är oklart om denna stöld har med de andra att göra.

Det finns i nuläget ingen misstänkt i något av ärendena. Anmälningar om tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.