Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 25 maj 22:54

25 maj 19:10, Mord/dråp, försök, Åmål

Man troligen knivskuren i samband med någon typ av bråk i centrala Åmål. Minst två troliga knivskador. Rubriceras som försök till mord.

Polisen får in uppgifter om att en man som kommit in på ICA vid Mellanbrogatan. Mannen har en skada på en hand som troligen är en knivskada. Händelsen ska inte ha inträffat vid ICA. Brottsplats oklart. Skadan på handen uppges dock inte vara allvarlig. Polis och ambulans larmas till platsen. När personalen kontrollerar den skadade mannen upptäcker de minst en ytterligare skada, även den trolig knivskada.

Kl 19.25: Ambulans på plats som undersöker den skadade. Den skadade kommer att föras till sjukhus för undersökning.

Kl 19.50: Polis på plats. Polisen genomför åtgärder för att få fram en brottsplats och följer förhör med den skadade.  

Kl 20.08: Läget för den skadade uppges vara stabilt. Den skadade har flera skador, sammantaget gör detta att rubriceringen ändras till försök till mord.

Kl 21.00: Polisen arbetar vidare med att söka en brottsplats. En patrull åker även till NÄL för att höra den skadade ytterligare en gång. Ingen gripen gärningsman i nuläget. Polisen har dock flera uppslag att gå på.

Kl 22.03 en misstänkt gärningsman f. -82 grips och förs till polisstationen i Trollhättan för vidare utredning.  / VB Göran Carlbom

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.