Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

26 maj 06:29, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 06. Ingen har gripits under denna tidsperiod. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:27 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Klostergatan i Eskilstuna. Bilisten, en man i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. I bilen hittades även preparat som misstänks vara narkotikaklassat. Mannen är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott innehav samt ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen fick följa med för provtagning och förhör.

05:28 Polisen fick samtal om en bil som framfördes vingligt på E20 Folkesta, Eskilstuna. Ungefär 15 minuter senare fick en polispatrull stopp på den aktuella bilen, stoppet inträffade på riksväg 56 strax norr om Kvicksund. Föraren, en man i 45-årsåldern, visade tecken på alkoholpåverkan. Mannen fick följa med för provtagning. Han misstänks för rattfylleri.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.