Uppdaterad 26 maj 17:27

26 maj 14:36, Rån, Jönköping

Tre ungdomar gripna för rån i Torpa.

12:54 Polis larmades till ett flerfamiljshus i Torpa med anledning av ett rån. Tre gärningspersoner skulle ha försökt att råna en person på adressen.

Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till adressen. Första polispatrull var på plats ungefär fyra minuter efter att larmet inkommit. Flera polispatruller anslöt till adressen och tre misstänkta gärningspersoner kunde gripas direkt när polisen kom dit.

Den drabbade personen ska ha skadats, eventuellt med ett tillhygge, i samband med händelsen, personen fördes till sjukhus med ambulans. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande skadeläget.

Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning.

I nuläget rubriceras händelsen som grovt rån samt grov misshandel. Brottsrubriceringen kan komma att ändras. De gripna är killar i övre tonåren. Den drabbade är en man i 20-årsåldern.

17:21 De tre gripna killarna har nu anhållits av åklagare. Alla tre är på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och grov misshandel. Polisen hänvisar frågor från media till Åklagarkammaren i Jönköping.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.