Uppdaterad 27 maj 03:05

27 maj 01:29, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

21:17 Försvunnen person. Umeå

Flertalet polispatruller skickades till NUS gällande att en man i 80 års åldern hade försvunnit från en avdelning. Patruller påbörjade närsök på sjukhusområdet och poliser letade även i sjukhusets närområden. Försvårande omständighet var att mannen hade en sjukdomsbild som gjorde situationen vart akut. Polispatruller togs in på övertid för att kunna påbörja letandet i större utsträckning i Umeåområdet. Klockan 00.27 fick polisen in ett samtal om en man som var och gick i närheten av Baggböle. Patruller skickades till området och efter en kort stunds letande kunde mannen påträffas. Patrull skjutsade tillbaka mannen till sjukhuset. Polisen vill tacka den person som gjorde iakttagelsen och kontaktade polisen så att det blev möjligt att påträffa mannen och förmodligen räddade mannens liv.

23:00 Vapenbrott, Skellefteå

Patruller skickades till en adress i centrala Skellefteå då det inkommit samtal om en yngre man med pistol viftandes utomhus. På platsen ska det funnits 5-6 personer. När patrullen kom på plats påträffades efter en stund några ungdomar som varit inblandade i händelsen. Patrull kunde hitta ett softair gun i en bil tillhörande ungdomarna. En yngre person är nu misstänkt för vapenbrott och patrull har kontaktat vårdnadshavare.

02:14 Misshandel Haga Umeå

Patruller beordrades till Haga då det inkommit samtal om bråk och misshandel i bostad. När patrullerna kom till platsen kunde en man i 50 års åldern gripas då han misshandlat en kvinna i bostaden. Mannen fördes till polisstationen i Umeå och lades in för tillnyktring. Patrullerna har dokumenterat händelsen och hållit förhör med kvinnan. Anmälan är upprättad och mannen kommer att förhöras under morgondagen. Det är oklart vilken relation mannen och kvinnan har.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.