Uppdaterad 27 maj 05:20

27 maj 02:07, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser.

23:02 Skadegörelse alt grov skadegörelse, Östermalm Luleå

Patruller skickades till Östermalm gällande att två personer stod och klottrade på en förskola. Då patrullerna kom till platsen hade personerna sprungit från platsen och patrullerna sökte av närområde. Efter ett tag påträffades två misstänkta män i 25-30 års åldern. Patrull höll förhör med en av männen och den andra mannen medtogs till polisstationen för LOB. Patrullen har upprättat anmälan gällande grov skadegörelse, alternativt skadegörelse, gjort teknisk undersökning samt dokumenterat platsen.

03:37 Brott mot knivlagen och andra farliga föremål, centrala Kiruna

Patrull kontrollerade en man i 20-25 års åldern i centrala Kiruna. Vid kontrollen påträffades någon form av misstänkt pepparspray på mannen. Mannen är misstänkt för brott mot knivlagen och andra farliga föremål  Patrullen har upprättat anmälan, hållit förhör och tagit den misstänkta pepparsprayen i beslag.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.