27 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson samt Hans-Jörgen Ostler.

22:13 Bollebygd, skadegörelse genom brand.
Larm inkommer om ett hus som står i brand på Lillängsvägen varför räddningstjänst, ambulans samt polis beger sig till platsen. Oklart vad det är som gjort att huset börjat brinna i nyuläget men branden släcks och polis har säkrat spår som kommer att lämnas in för en teknisk undersökning. Ingen kom till skada och en anmälan skrivs.

23:58 Göteborg, narkotikabrott.
En vakt har omhändertagit en man som är kraftigt påverkad varför polis tillkallas till Järntorget. Mannen påvisar tecken på drogpåverkan och man hittar även lite misstänkt narkotika på sig som tas i beslag. Han får åka med för att sova ruset av sig på polisstationen och kommer sedan att höras.

03:03 Göteborg, inbrottsstöld.
Vittnen hör av sig om att man sett personer som troligen har gjort inbrott i en lokal på Mariagatan. Man har hört glaskross och sedan har man sett en person som springer från platsen med en plastpåse i handen. Polis söker av närområdet och efter en liten stund påträffar man en man som bär på just en sådan påse som vittnen har uppgett. I påsen hittar man vinflaskor som man kan härleda från inbrottet. Mannen grips och får följa med för vidare utredning. Vinflaskorna återlämnas till ägaren.

03:58 Göteborg, grovt rattfylleri m.m.
En väktare ligger bakom en vinglig färd som går igenom Tingstadstunneln varför han kontaktar polis. Färden går ut på riksväg 45 norr ut och flera polisbilar ansluter. Polis har visuell kontakt i höjd med Lärjeholm och färden fortsätter norr ut. Hastigheten beskrivs som kontrollerat men bilen framförs fortsatt vingligt. Man försöker få stopp på bilen men inga tecken på att han vill samarbeta. När bilen kommer till Bohus så kör han in i ett vägräcke och voltar. Föraren som är i 40 års åldern har fått allvarliga skador i samband med krocken och körs med ambulans till sjukhus. Bilen bärgas och polis skriver en anmälan med misstanke om grovt rattfylleri m.m. Bilen tas i beslag för en trafikteknisk undersökning.

04:01 Göteborg, narkotikabrott.
En man kontrolleras på Höstvädersgatan och han påvisar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Vid skyddsvisitation påträffas en kniv som tas i beslag.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.