27 maj 06:46, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Under denna tidsperiod har ingen gripits. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:27 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Hagaleden i Jönköping. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Hon misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

23:52 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Huskvarnavägen i Jönköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

00:58 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Långgatan i Nässjö. Det var en stillastående bil som hade börjat brinna. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

01:16 Polis larmades till regementet i Eksjö med anledning av att militärpersonal hade envarsgripit tre personer som olovligen befunnit sig på militär mark. Flera polispatruller åkte till platsen för att utreda vad som hade inträffat. En anmälan gällande olaga intrång samt försök till stöld genom inbrott har upprättats. De misstänka är två män i 45- respektive 55-årsåldern samt en kvinna i 35-årsåldern. Mannen i 45-årsåldern visade tecken på narkotikapåverkan och misstänks även för ringa narkotikabrott eget bruk. Han fick följa med för provtagning och förhör.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.