27 maj 10:22, Uppdatering, Haparanda

Uppdatering mordförsök i Haparanda

Under eftermiddagen i går, onsdag, blev polisen kallade till en plats i centrala Haparanda med anledning av ett bråk. På platsen hittade polisen en skadad man som blev förd till sjukhus.

Under kvällen kunde en man i 20-årsåldern gripas som misstänkt för försök till mord och efter förhör med mannen beslutade en åklagare att mannen skulle bli anhållen. En eventuell häktning ska ske senast på lördag.

Målsäganden, en man i 35-årsåldern, vårdas på sjukhus med allvarliga skador och polisen har ännu inte kunnat hålla förhör med honom. Den misstänkte mannen har använt någon form av tillhygge, mot målsäganden, i samband med brottet.

-Vi fortsätter nu med sedvanliga utredningsåtgärder som förhör med vittnen, undersökning av eventuella fynd från den misstänkta brottsplatsen samt förhör med den misstänkte och hans försvarare, säger Per-Anders Heikkilä gruppchef grova brott Norrbotten.

I övrigt har vi ingen ytterligare information i detta ärende i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.