Uppdaterad 28 maj 11:02

27 maj 16:30, Mord/dråp, försök, Haparanda

Försök till mord Haparanda.

En man anträffas skadad på en plats i Haparanda. Skadorna tyder på att mannen utsatts för brott. Ett flertal patruller är skickade till platsen och jobbar med inledande åtgärder i ärendet.

Polisen lämnar i nuläget inga fler uppgifter. Det bedöms inte föreligga någon fara fara för allmänheten.

Uppdatering 17:42
Två personer har gripits skäligen misstänkta för försök till mord. En plats är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen jobbar vidare i ärendet med inledande utredningsåtgärder.

Uppdatering kl 22:22 (av presstalesperson Marie Andersson)
De två misstänkta har förhörts under kvällen. Därefter har åklagare fattat beslut om att anhålla dem.

Uppdatering 28 maj klockan 10:57 (av presstalesperson Åsa Mjörndal)
Polisen bedömer att det misstänkta mordförsöket den 27 maj har ett samband med det misstänkta mordförsöket i Haparanda den 26 maj.

– De inblandade personerna har en stark koppling till den kriminella miljön, säger P-A Heikkilä, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott i Norrbotten.

Utredningen fortgår med teknisk undersökning och förhör med de misstänkta och med vittnen. Skadeläget för den skadade mannen är oklart, men mannen har förhörts av polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.