Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

28 maj 06:15, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler till kvällen kommer Christer Fuxborg.

00:45 Stöld genom inbrott, Mellerud.
Polis larmades om ett pågående inbrott i garage på Bäckebolsvägen i Mellerud.  Anmälare hade då sett hur däck lastades ur garaget och kallade på polis. När Polis anlände hade tjuven lämnat platsen. Polisen letade en stund i området efter misstänkta gärningsmän då hittades en bil som hade däck lastat inuti. Bilen var varm på huven vilket indikerade att den nyligen körts. Polisen upprättade en anmälan om stöld, vidare utredning får visa vilket samband det anträffade fordonet har med stölden.

03:15 Rån, Göteborg.
Polis kontaktades på Centralstationen av en mycket berusad man som påstod att han utsatts för en misshandel och ett rån. Mannen hade blivit bestulen på id-kort , bankkort och kontanter. Exakt hur detta gått till kunde mannen inte förmedla på grund av berusning. Mannen fick följa med polisen för tillnyktring enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusad person) därefter ska mannen förhöras om omständigheterna kring misshandeln och rånet.

03:15 Grov vårdlöshet i trafik, Drog rattfylleri, Grov olovlig körning, försök till våld mot tjänsteman, Uddevalla.
En polispatrull skulle stoppa en bil för kontroll när föraren vägrar stanna. Ett kortare förföljande inleddes under vilket det kastades en kofot från den förföljda bilen mot polispatrullen. Med hjälp av spikmatta kunde fordonets färd stoppas i Hogstorp. Föraren sprang från bilen och försvann mot en fastighet i närheten. I bilen anträffades en mindre mängd narkotika.
Husrannsakan genomfördes i fastigheten utan att mannen kunde hittas, med hjälp av hundpatrull kunde dock mannen slutligen lokaliseras under en granhäck på tomten till fastigheten. Mannen greps och anmälan upprättades.
  

 
 
 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.