28 maj 06:43, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:20 Polisen larmades till en adress i Vasastaden i Mjölby med anledning av ett stöldförsök. Två gärningspersoner ska ha försökt att stjäla en bil på adressen men då bilens larm utlöstes ska gärningspersonerna ha lämnat adressen utan att fullbordat stölden. Flera polispatruller åkte till adressen och involverades i sökandet av gärningspersonerna men ingen misstänkt gärningsperson påträffades. En anmälan om försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats. Det finns ingen misstänkt för brottet.

01:13 Polis larmades till ett bilföretag på Åsbjörnsgatan i Linköping. Flera gärningspersoner ska ha varit inne på bilföretagets område och fyra däck ska ha stulits från en bil. Flera polispatruller beordrades till adressen men ingen misstänkt gärningsperson påträffades. En anmälan gällande stöld upprättades. Det finns ingen misstänkt för brottet.

04:59 Polis larmades till Gamla Lasarettsgatan i Norrköping med anledning av ett inbrott i en vårdcentral. På morgonen upptäckte personal att en ruta var krossad och kontaktade då polis. En polispatrull åkte till adressen för att utreda händelsen. En anmälan gällande stöld genom inbrott kommer att upprättas. Vad som har stulits är oklart. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.