Uppdaterad 29 maj 12:30

28 maj 20:14, Misshandel, Stockholm

Polisen är på plats efter larm om bråk utomhus på Kungsholmen.

Enligt tidiga uppgifter ska det röra sig om två skadade personer, ambulans är på plats.

Flera personer har setts lämna platsen och polisen söker efter misstänkta gärningspersoner samt håller förhör.

Uppdatering klockan 20.35
En förundersökning om mordförsök har inletts. Två personer är skadade, varav en ska ha allvarliga skador.

Uppdatering den 29 maj klockan 07.23
En av de personer som fördes till sjukhus med knivskador har avlidit. Anhöriga är underrättade. Den avlidne personen är en man i 25-årsåldern. Den andre personen, en man som också fick knivskador, vårdas på lördagsmorgonen ännu på sjukhus. Skadeläget är okänt.

En teknisk undersökning av brottsplatsen är gjord och avspärrningarna är hävda. Polis har under kvällen och natten hållit ett stort antal förhör och genomfört andra utredningsåtgärder, bland annat inventerat tillgången till övervakningsfilm som kan ha fångat något av värde för utredningen.

Ingen är ännu gripen för händelsen, som nu rubriceras som mord samt mordförsök. 

Uppdatering klockan 12.30
Den information som samlats in i utredningen gör gällande att det rör sig om flera gärningspersoner. Polisen har god tillgång till övervakningsbilder som ingår i utredningen.

Ingen är i nuläget gripen men polisen har god förhoppning om - och som huvudfokus - att kunna identifiera, lokalisera och gripa gärningspersonerna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.