28 maj 21:15, Bråk, Göteborg

Vi har under kvällen haft ett större bråk i Hjällbo. Inga uppgifter om skadade. Ett flertal personer är omhändertagna.

Klockan 17:19 får vi in ett larm om att flera personer slåss på torget i Hjällbo. Det finns uppgifter om tillhyggen, eventuellt någon kniv i samband med bråket. Polis åker till platsen. En person omhändertas och avlägsnas från platsen. Inga bekräftade uppgifter om skadade i samband med bråket. En anmälan om grov misshandel är upprättad.

Strax efter klockan 21 fick vi in ytterligare ett larm från en ordningsvakt om ett större bråk på torget. Initialt fick vi in uppgifter om ett 40-tal personer, men det kan senare varit uppåt det dubbla. En del uppgifter gör gällande att det ska ha varit tillhyggen inblandade även i detta bråk. Ett flertal enheter åker till platsen. Det är hetsig och upprörd stämning. Även ett antal ambulanser larmas dit. Dock inga uppgifter om att någon är skadad. Polis omhändertar ett flertal personer på plats. I nuläget är totalt 32 personer omhändertagna.

Rättsläget var vid 23:22 våldsamt upplopp. Strax efter midnatt var stämningen lugn på torget. Polis är kvar på plats och jobbar trygghetsskapande.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.