29 maj 08:21, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits. Händelser i urval:

01.09 Polisen larmades till en bostad i området Liljeholmen i Jönköping. En man hade tagit sig in i bostaden genom en öppen balkongdörr på andra våningen medan kvinnan som bor där låg och sov. Hon hade vaknat av ljudet och mannen hade då flytt ut via balkongen, och samtidigt stulit en väska. Polisen åkte till platsen med flera patruller och efter en stund kontrollerade en av patrullerna en man som stämde in på signalementet, bara några hundra meter från brottsplatsen. Det visade sig vara rätt man, han hade stöldgods från den aktuella bostaden på sig. Mannen greps, misstänkt för grov stöld. Vid kl 8 var mannen fortfarande formellt gripen. Han är i 30-årsåldern. Kvinnan är i 45-årsåldern.

02.07 Det kom larm om brand i en container i Anderstorp. Containern stod bara någon meter från en villa och det brann med öppna lågor. Räddningstjänsten släckte branden, huset ska inte ha haft några synliga skador. Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och har skrivit en anmälan om mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

05.14 Polisen befann sig norr om Vaggeryd efter tips om en eventuell tjuvgömma i en bostad i området. Två män kom till adressen och när de fick syn på polisen försökte de fly. Båda männen greps, misstänkta för grovt häleri. De är i 20- och 30-årsåldern. I huset fanns en hel del gods som polisen misstänker är stulet. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.
Utöver detta har polisen hanterat berusade personer, åkt på larm från allmänheten, hanterat bråk som inte lett till gripande eller ambulansbehov, rattfyllerier, trafikbrott, etc, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.