Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

29 maj 08:23, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat runt 100 ärenden mellan kl 22 och 06. Händelser i urval:

01.00 Polisen fick samtal om att det var många ungdomar med bilar på en parkeringsplats på Malmgatan i Norrköping. En ung tjej omhändertogs för tillnyktring och polisen kontaktade vårdnadshavare. Efter att ha kontrollerat flera andra unga personer fattade polisen beslut om att köra hem några av dem till vårdnadshavare på grund av att ungdomarna befanns sig i en olämplig miljö med tanke på deras unga ålder, tiden på dygnet, och risken att de skulle utsättas för brott eller involveras i brottslig verksamhet, vilket anges i PL12§, polislagens 12:e paragraf. Fyra ungdomar, 14-16 år, kördes hem eller fördes till polisstationen där vårdnadshavare mötte upp. En kille i övre tonåren som skulle omhändertas för tillnyktring gjorde kraftigt motstånd vilket gjorde att polisen behövde använda OC-sprej och batong för att få kontroll på situationen. Han är misstänkt för våldsamt motstånd.

01.56 SOS larmade om att något hade brunnit på Styrmansgatan i Norrköping. Någon hade kastat något mot en husfasad och föremålet hade då börjat brinna. En person hade setts springa från platsen. Räddningstjänsten åkte dit och hanterade branden. Det ska i princip ha självslocknat. Polisen sökte i området efter en misstänkt, utan framgång. Platsen spärrades av för teknisk undersökning. När den var klar så hävdes avspärrningen. Polisen har också knackat dörr i området i jakt på ytterligare vittnen. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En förundersökning om försök till mordbrand har inletts.

02.02 Polisen larmades om en misshandlad och bestulen man i centrala Linköping. Det skulle ha skett vid 01.20-tiden på Hospitalstorget. Flera personer ska ha sparkat och slagit en man i 45-årsåldern efter att ha tagit hans mobiltelefon. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och grov stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Utöver detta har polisen hanterat rattfyllerier, bråk som inte lett till gripande eller behov av ambulans, berusade personer, trafikbrott, samt olika larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.