Uppdaterad 29 maj 08:53

29 maj 08:35, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:04 Våldtäkt, Luleå: Ett ärende gällande våldtäkt inkommer till polisen. En man i 25-årsåldern har senare under natten gripits och anhållits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna som han är bekant med i samband med en fest. Mannen misstänks även för dopingbrott. En anmälan upprättas.

01:43 Brand, Kalix: Polispatrull beordras till en mindre brand i en villa. Ingen uppges ha skadats i samband med branden.

Branden misstänks ha orsakats av en smällare. Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

Platsen spärras av för teknisk undersökning. En anmälan gällande mordbrand upprättas.

03:11 Trafikbrott, Boden: Bilförare i Bodsvedjan får ordningsbot då bilen har körförbud.

03:34 Rattfylleri, Boden: När polispatrull ska stoppa och kontrollera en personbil på länsväg 750 stannar inte föraren. Efter ett kortare förföljande stoppas bilen.

Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Kvinnan saknar behörighet att köra bil.

En anmälan gällande drograttfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen upprättas. Bilnycklarna omhändertas.

Uppdatering 08:49: 

05:51 Rattfylleri, Luleå: Polispatrull beordras till en arbetsplats där en anställd som kört till platsen blåst positivt vid en nykterhetskontroll. Den anställde, en man, blåser positivt även i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri. Förhör hålls.

Ärendet hanteras enligt arbetssättet "Snabbare lagföring" och efter att patrull varit i kontakt med jourhavande förundersökningsledare får mannen en ordningsbot på 14 000 kronor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.