Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 31 maj 10:13

29 maj 22:01, Rån, försök, Stockholm

En okänd gärningsman misstänks för försök till grovt rån i Skarpnäck.

Gärningsmannen uppges ha hotat en man med ett vapenliknande föremål i syfte att stjäla mannens bil.

Just nu pågår utredningsåtgärder och polisen söker efter gärningsmannen i närområdet med bland annat helihopter och hundpatrull. Flera patruller finns på platsen.  

Uppdatering den 31 maj klockan 10:10
När polisen var på plats under lördagskvällen kom det fram att den man som kan misstänkas för att ha försökt stjäla brottsoffrets bil även avlossat skott på platsen samt stulit en annan mans personbil.

I det efterföljande utredningsarbetet greps en man tidigt under söndagsmorgonen i de västra delarna av Stockholms stad. Han är efter beslut av åklagare anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Den personbil som gärningspersonen stal och lämnade platsen i är anträffad . Bilen är tagen i beslag och ingår i utredningen angående grov t tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.